Slovenië | Sportieve incentive bestemming!

Personeelsreis naar Slovenië
Onlangs bracht ik een bezoek aan Slovenië, typische een incentive bestemming die je wellicht niet 1-2-3 bedenkt. Wellicht maakt onbekend onbemind, maar als je er eenmaal bent geweest ben je meteen om! Slovenië is een veelzijdige bestemming voor personeelsreizen, incentive reizen, jubileumreizen, beurzen en meetings. Slovenië is sinds 1991 een soevereine staat wat qua natuur als als land erg veelzijdig is. De hoofdstad Ljubljana ligt op nog geen anderhalf uur vliegen vanaf Amsterdam. Ljubljana is een relatief kleine maar gezellige en historische hoofdstad met maar 280.000 inwoners. Dat maakt de stad compact en overzichtelijk. De stad is een decor voor teambuilding activiteiten en kent goede conferentie faciliteiten. Uiteraard zijn er in allerlei categoriën hotels te vinden. Slovenië zet zichzelf (terecht) op de kaart als een groene bestemming. Je vindt deze aspecten overal in terug. Duurzaamheid is het keyword waar alle leveranciers zich in de eventbranche aan confirmeren. En dat merk je vooral ook in de Sloveens keuken..Slovenië is omringd door landen waar de gastronomie hoog in het vaandel staat, dus eat your heart out. Je smaakpuppillen komen niets te kort!

Incentive activiteiten in Ljubljana en Slovenië
Ljubljana kan je op verschillende manieren ontdekken. Met een gids, met segways of met de fiets. Een must see is natuurlijk het kasteel wat je vanaf ieder punt in de stad kan zien. Het is een indrukwekkend een middeleeuws achitecturaal monument waarin een zeer gerenomeerd restaurant is gehuisvest, een mooie locatie dus voor een opening van een incentive of juist een sluitstuk, een galadiner. En waar in Europa kan je in de stad vliegvissen? In Ljubljana kan het gewoon! Een populaire vistechniek met een rijke geschiedenis in Slovenië. Het leuke van Slovenië is dat er veel afwisseling is qua landschap. Dus tijdens een drie- of vierdaagse incentive of persooneelsreis kan je iedere dag letterlijk een andere kant op. Zo kan je op een ludieke wijze (auto rally) naar de kust gaan om daar activiteiten te organiseren. Of wil je liever de bergen in, geen probleem. Ik heb het zelf mogen ervaren, binnen vijf kwartier kan je op de ski’s staan. Slovenië kent een paar leuke skigebieden waarvan Kranjska Gora wel de meest bekende is. Niet ver van Kranjska Gora kan je in de winter prachtige huskeytochten maken. Maar mocht je die tijd niet hebben en wil je bijvoorbeeld toch snel even de ski’s vibes voelen tijdens een conferentie (Ljubljana beschikt over twee goede conferentie centra) dan biedt Krvavec een goed alternatief. Niets voor niets uitgeroepen tot beste skigebied van Slovenië. Binnen een half uur sta je op de ski’s. Van april tot oktober kan je helemaal los gaan in het Triglav National Park. Vanaf Ljubjana ruim een uurtje rijden en je bent in het Triglav National Park. Hier kan je helemaal los gaan met je branchegenoten of collega’s tijdens een rafting challange. Of wellicht nog leuker, Hydrospeed waar je individueel de rivier afzakt met een plankboard. (zie video). Waanzinnig om te doen. Onder leiding van professionals en na een uitgebreide instructie ga je het avontuur aan. Enne de rit naar het Nationale Park is zeker geen straf. Adembenemende uitzichten , vooruit die krijg je er zomaar gratis bij! Voor wie liever niet wil raften maar wel van een sportieve uitdaging houdt is Slovenië tevens walhalla van Mountainbike routes en hikig trails. En vrij uniek en speciaal voor kleine groepen kan je zelfs een ezeltocht van boerderij naar boerderij doen.
Als je je wat minder wild en sportief uitleven probeer dan een Eco Drive Experience. De hybride auto’s staan klaar voor het hotel en ieder team krijgt een roadbook mee. Onderweg maak je kennis van het adembenemende achterland van Slovenië en haar inwoners. Er staan allerlei ludieke onderdelen op het programma en natuurlijk maak je kennis met de Sloveens keuken. Je mag natuurlijk ook zelf koken op een eco farm tijdens de lunch onder leiding van een chef kok!

Verrassende incentive activiteiten

Slovenië staat wellicht niet bovenaan het lijstje van wijnschrijver Hubrecht Duijker, maar vergis je niet. Slovenië kent prachtige wijngaarden en (dus) ook heerlijke wijnen. Dus een wijnproeverij om het onbekende wijntje te proeven kan verfrissend (en ook lekker!) zijn.
En dan een must do in Slovenië, ongeacht het seizoen, hier moet je met je groep naartoe. De Grotten van Postojna. In de grotten is een speciale concertzaal, waar je prive concerten voor je gezelschap kan organiseren. Even indrukwekkend als adembenemend.
Slovenië is een geweldige, compacte, culinaire, sportieve en gastvrije incentive bestemming! En toch het vermelden waard: prijstechnisch is Slovenië een hele aangename bestemming. Wil je meer informatie voor een bijzondere personeelsreis, incentive, meeting, leiderschapsreis of jubileumreis naar Slovenië neem dan contact op met Marije Breuker op 033-4624662 of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

get('twitter')) == 1) { ?>