Aansprakelijkheid en verzekeren

motivation travel aansprakelijkheid verzekeren

Verzekeren bij zakelijke reizen

Bij de organisatie van personeelsreizen, incentive of jubileumreizen komen een hoop bijkomende aspecten kijken die bij een goede en professionele organisatie passen. Ten slotte willen wij, maar ook u dat alles tot in de puntjes goed verzorgd is. Ook als het om verzekeringen gaat. Daar mag u op vertrouwen. Hieronder omschrijven wij kort de diverse aandachtspunten die van toepassing zijn bij de organisatie van een maatwerk groepsreis.
Wilt u meer gedetailleerdere informatie dan lichten wij dat graag toe.

Aansprakelijkheidsverzekering Touroperator

Degene die een vooraf georganiseerde reis aanbiedt, is voor de uitvoering daarvan aansprakelijk (BW 7:500 ev.). Als wij een reis voor u uitvoeren dan zijn wij een Touroperator. Wanneer ben je een touroperator? Een touroperator stelt de groepsreis samen en is verantwoordelijk voor de uitvoering. Als touroperator zijn wij in deze rol ook verantwoordelijk voor ingeschakelde hulppersonen zoals de luchtvaartmaatschappij of een hotel. Als er iets mis gaat tijdens de uitvoer van de reis en wij zijn daarvoor aansprakelijk dan moet de touroperator zorgen voor een deugdelijke oplossing.

Ondanks alle goede zorg kan er tijdens een reis iets misgaan: materiële schade of zelfs letsel. Drie componenten die goed afgedekt moeten worden: materiële schade, medische kosten en blijvend letsel. Zodat uw deelnemer niet met een kater blijft zitten. Als touroperator ben je hiervoor wettelijk aansprakelijk. Uiteraard zijn wij vanuit onze professie hier goed voor verzekerd. Wij willen dat al onze deelnemers en opdrachtgevers met een gerust gevoel op reis kunnen gaan. Gelukkig hebben wij deze verzekeringen nog nooit hoeven aanspreken.

Wel of geen groepsreis verzekering?

Iedere werkgever die een reis organiseert voor zijn werknemers en deze reis ook betaald is ook verantwoordelijk voor het afsluiten van een reisverzekering. Het kan echter zijn dat veel deelnemers of werknemers gewoon prive doorlopend verzekerd zijn. Maar hier zit wel een adder onder het gras en let goed op. Een prive dekking tijdens werktijd (als een deel van de reis tijdens de normale werktijd plaatsvindt) is formeel niet gedekt. Ook al ga je recreatieve activiteiten ondernemen. In de praktijk is het eigenlijk dan zo dat een deelnemer bij een reis van vrijdag t/m zondag dus geen prive dekking heeft vanuit zijn eigen verzekering op de vrijdag maar wel in het weekend. Om geen enkel risico te nemen raden wij aan om een kortlopende reisverzekering af te sluiten via Europese Verzekeringen. Motivation Travel BV is al meer dan 15 jaar agent van Europese Verzekeringen.

Afhankelijk van de bestemming kan je een Nederland-, Europa of werelddekking kiezen. De deelnemers zijn door het afsluiten van de kortlopende reisverzekering verzekerd voor reisbagage, reisongevallen, medische kosten en repatriëring. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het premie- en dekkingsoverzicht korlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen.

Mochten deelnemers ziek worden op reis, is er bagage kwijtgeraakt en is men betrokken bij een ongeluk of er moet iemand naar met spoed naar huis. Uiteraard zijn er bepaalde voorwoorden verbonden aan de dekking van deze reisverzekering.

Annuleringsverzekering voor groepen

Natuurlijk heeft iedereen zin in de reis maar het kan helaas voorkomen dat een deelnemers onvoorzien moet annuleren. Daarom is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten voor de deelnemers. Het is nooit leuk om te betalen voor diensten die niet worden afgenomen. De annuleringsverzekering dekt dan de gemaakte kosten mits er aan de voorwaarden van de annuleringsverzekering wordt voldaan. Dit geldt overigens ook voor niet genoten vakantie dagen als iemand eerder onverhoopt moet terugkeren. De premie kost 5,5 % van de reissom exclusief poliskosten en 21 % assurantiebelasting.


Wij krijgen ook vaak de vraag of er een speciale annuleringsverzekering bestaat die de annulering van de gehele groep dekt in geval van levensbedreigende ziekte of overlijden en dat binnen twee weken voor aanvang van de reis. Deze dekking geldt alleen voor deelnemers van de reis zelf. Hiervoor kan je een speciale annuleringsverzekering afsluiten. Dit is echter maatwerk. De Europeesche bestudeert dan de gehele reis en de reissom. Europeesche maakt dan een vrijblijvende offerte. Je kan de twee annuleringsverzekeringen naast elkaar afsluiten. Wij adviseren graag uitgebreid over de mogelijkheden en dekkingen en vooral waar op te letten.

europeesche logo

Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.