• Personeelreizen - Jordanie

  Personeelreizen - Jordanie

  We are loving details,
  and deliver handmade masterpieces.
 • Jubileumreizen - Jordanie

  Jubileumreizen - Jordanie

  We are loving details,
  and deliver handmade masterpieces.
 • Groepsreizen - Jordanie

  Groepsreizen - Jordanie

  We are loving details,
  and deliver handmade masterpieces.

Oman

Oman, een ware parel in de Golf!
Een paar jaar geleden zat ik ’s avonds in een prachtige Lodge in the middle of nowhere in Zuid Afrika met een journalist. Wij deelden beiden onze passie voor Zuid Afrika en concludeerden “you do not know what silence is until you have been in the bush in Africa”. Na een bezoek aan Oman kan ik daar een vergelijkbare uitspraak over doen. Midden in de woestijn trof ik een serene stilte aan die ik nog nooit ergens anders had ervaren.

Onlangs bracht ik een bijzonder werkbezoek aan het Sultinaat van Oman, een Arabisch land gekenmerkt door een rijke historie, prachtige landschappen en bovendien als zeer gastvrij te typeren. Niet onbelangrijk, een land wat zeer veilig is om doorheen te reizen.

Oman heeft veel te bieden, meer dan 600 kastelen, talloze forten, een prachtige indrukwekkende moskee in Muscat, verlaten stadjes, bruisende dorpen noem maar op. Tel daarbij het bijzondere landschap bij op ( bergen, woestijn en oases) en kan niets anders concluderen dan dat je op een droombestemming bent aangekomen. Wat je als eerste opvalt is de gemoedelijke sfeer. Mede dankzij het beleid van het staatshoofd, Sultan Qaboes bin Said Al Said, heeft is woestijnstaat gemoderniseerd zonder de tradities uit het oog te verlizen en haar eigen identiteit behouden. Je zult er geen Disney achtige taferelen treffen zoals in het nabijgelegen Dubai. Hoewel de Sultan een absoluut alleenheerser is, zorgt hij goed voor zijn volk. Voor iedereen is onderdak geregeld en er is een laag werkloosheidspercentage en er is een goede infrastructuur. Dat geeft de woestijnstaat een rustig en overzichtelijk karakter waardoor reizen aangenaam is. Oman is zeker geen massa toerisme bestemming. Het beleid is er de afgelopen decennia niet op afgestemd. Uiteraard vind je in de hoofdstad Muscat de nodige hotels met als absolute parel het luxueuze Al Bustan Palace hotel, ooit gebouwd als paleis voor de Sultan.

Wie op zoek is naar een ultieme Incentive reis voor een (kleiner) gezelschap en een experience wil aanbieden aan de doorgewinterde Incentive reiziger is in Oman op een aantrekkelijke bestemming aangekomen. KLM vliegt via Doha naar Muscat en er is slechts twee uur tijdsverschil met Nederland. Een absolute aanrader is om een bezoek te brengen aan de grote Moskee in Muscat. De imposante Sultan Qaboos Grand Mosque is de enige moskee in Oman die elke ochtend (behalve vrijdag) geopend is voor niet-moslims. Dit wit marmeren bouwwerk is de schitterende gebedshal, met het plafond van keramiek en mozaïek en de prachtige kristallen kroonluchters. Het motief van het plafond komt terug in het tapijt waar door honderden vrouwen vier jaar lang aan is gewerkt. Een even indrukwekkend gebouw, waar je ook niet omheen kunt is het Royal Opera House. Een gebouw van ruim 80.000 m2 wat veel weg heeft van een Arabisch Paleis. Voor beide gebouwen geldt dat ze ’s avonds indrukwekkend verlicht zijn.

Het is tijd voor avontuur en dus net als een echte Omani op weg naar de Wadi’s. Wadi’s zijn oases in het soms gortdroge landschap van Oman. Ze bevinden zich op twee uur rijden van de hoofdstad Muscat. Het is in Oman geen probleem om met je groep een selfdrive te doen. Dus eerste stop en uitdaging is een picknick en hike in een van de mooie wadi’s. De wadi’s worden gekenmerkt door fraaie rotspartijen, watervallen en kleine turqoise achtige waterpoelen waar je een heerlijke duik kunt nemen. Hier midden in de natuur kan je bbq-en, picknicken midden in de natuur!

Een paar uur rijden van Muscat liggen de Wahiba Sands en op een half uur rijden vanaf de Wadi’s: een overdonderende zandwoestijn. Een of een paar nacht(en) slapen in een bedoeïentent in de woestijn is een belevenis. Waanzinnig zelfs. Met een eigen voorraad aan eten en water en tenten ga je een paar dagen rondtrekken door de woestijn. Samen met je collega’s echt back to basic. Rijden, navigeren, overleggen, tenten opzetten. Dit is echt een hele bijzondere Incentive beleving. Deze reis is uitermate geschikt voor een kleinere gezelschappen die in een paar dagen wil brainstormen en nader tot elkaar wil komen. Hoeveel rust en op elkaar aangewezen wil je zijn? Teambuilding pur sang zou ik zeggen!

Oman is een nieuwe spot op de kaart als het gaat om grote congressen en meetings. Het Oman Convention & Exhibition centre opent in 2016. Het Oman Convention & Exhibition Centrum, wat bestaat uit een heel park met hotels, shopping centre.  Het project zal in 2016 opgeleverd worden. Door de oplevering van zowel de nieuwe luchthaven (op slechts 6 km) en dit Convention Centre staat Oman volledig in een klap op de kaart in de meeting industrie.

Oman is een Incentive en meeting land met een zeer authentiek karakter. Een land wat je aantrekt en meeneemt. Een uniek stukje paradijs op aarde!

Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.