Edinburgh | Schotland

'Prachtig' is het beste woord om Edinburgh te omschrijven. De Schotse hoofdstad is gebouwd op zeven heuvels, heeft veel groen, oude gebouwen en pubs. In de Old Town torent Edinburgh Castle boven de stad uit. Vanaf het kasteel leidt Royal Mile je naar The Holyrood Palace. In dit gedeelte van de stad loop je over oude Romeinse wegen langs tal van bezienswaardigheden. Tegen het oude gedeelte aan ligt - hoe kan het ook anders - New Town. Ook hier veel groen en veel te doen. Niet voor niets wordt Edinburgh ook wel het 'Rome van het noorden' genoemd, omdat deze stad gebouwd is op zeven heuvels.  En natuurlijk biedt het achterland een prachtig decor voor mooie excursies! Het uitgaansleven is swingend en de bezienswaardigheden zijn prachtig. Tel daarbij de vriendelijke mensen op en je komt tot de conclusie dat Edinburgh enorm veelzijdig is!

Voorbeeldprogramma – personeelsreis, incentive, jubileumreis

Dag 1

Vlucht naar Edinburgh. Op de luchthaven staat de ouderwetse dubbeldekker al op jullie te wachten. Na een korte rit kom je aan bij een geweldig restaurant waar een Schotse Piper de groep verwelkomt. Welkom in Schotland! Welkom in Edinburgh! Na de lunch staat een ontdekkingstocht van de stad op het programma! In kleine team ontdekken jullie wat de stad te bieden heeft en zijn er leuke opdrachten. En natuurlijk kom je onderweg diverse Schotse proeverijen tegen. ’s Avonds een diner in een Schotse pub waar allerlei lokale lekkernijen op het programma staan.

Dag 2

Na het ontbijt in het hotel en een eerste kennismaking met de stad maken we deze dag een prachtige rondrit door de Schotse hooglanden. We verzamelen in een prachtig estate waar we een rondleiding krijgen. Het verhaal van de familie is heel bijzonder en het huis is vaak al eeuwen familiebezit. Hier krijgen de deelnemers een roadbook waarbij in kleinere teams een rally wordt afgelegd. Onderweg mag je genieten van het prachtige landschap en maken we diverse stops die in het teken van Schotland staan. Van het bezoek aan een bijzondere falkenier tot een van de oudste whiskey stokerijen. Deze dag zou je ook kunnen benutten om op het landgoed highland games te doen. Waarbij de oude Schotse spelen centraal staan. Als je terugkomt op de kamer ligt er een verrassing op je kamer, een echte kilt of een sache voor de dames. Op het avondprogramma staat een Prive diner in een Schots landhuis, waar de backpiper jullie opwacht en een gehele Schotse avond op het programma staat. De Haggis wordt op een bijzondere manier opgediend en voor wie wil kan dansen op de Schotse muzieknoten!

Dag 3

Vandaag ontdekken Edinburgh vanaf het water, in zodiac boten maken we een tocht langs de kust van Edinburgh. In de middag een lunch op de Brittania, het voormalige Britse Koninklijke yacht. Wat ook mogelijk is om deze ochtend te benutten voor golf. In de omgeving van Edinburgh liggen prachtige golfbanen waaronder Glenneagles en natuurlijk St Andrews! Na de lunch vertrek naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

Ook mogelijk:
Rijden in echte legertanks, Karten op Hungaroring, Paardenshow op de poesta’s, ontspannen in een van de termale baden die de stad rijk is.

Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.