• Home
 • Zakelijke groepsreizen en het Coronavirus

Zakelijke groepsreizen en het Coronavirus

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het coronavirus uitgeroepen tot internationale bedreiging voor de volksgezondheid. Deze blog is bedoeld om klanten en andere geïnteresseerden te informeren over de mogelijkheden tot het verplaatsen of annuleringen van een event  

Motivation Travel volgt het nieuws en de updates over het Coronavirus op de voet. Ook dat hoort bij ons vak, goed geïnformeerd zijn en het goed informeren van onze klanten over de recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus.

Uiteraard krijgen wij dagelijks telefoontjes over het Coronavirus, zeker sinds het virus in Europa is geconstateerd. In die aanloop werden er op mondiaal niveau al vele reisbeperkende maatregelen genomen door met name Multinationals. Zo werden vele beurzen (deels) geannuleerd en lijken er steeds meer zakelijke annuleringen plaats te vinden vanwege het Coronavirus.

Overwegingen om groepsreis te annuleringen met betrekking tot coronavirus
Wij beproeven in de branche en bij onze klanten niet eens de directe angst om besmet te raken met het virus, maar juist de nog zeer onvoorspelbare ontwikkelingen van en rondom het virus spelen een belangrijke rol. Dit brengt in het zakenleven een zeer ongemakkelijk gevoel met zich mee. Ook de mogelijke angst voor de ad hoc lokale bureaucratie (denk aan een snelle shutdown van een locatie in brede zin) van invloed om reizen mogelijk te verplaatsen of te annuleren.

Kan je een incentive reis annuleren door Coronavirus?
Iedere organisator van een incentive reis, een jubileumreis of een studiereis zal zich deze dagen de vraag stellen – in welke fase van project voorbereiding dan ook – ‘Hoe gaan we om met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus ?’ Allereerst worden de richtlijnen van het bedrijfsbeleid nageleefd. Soms zijn deze nog onduidelijk of niet volledig ten opzichte van een nieuw virus. Daarbij heeft niet ieder bedrijf of vereniging hiervoor (namens alle deelnemers) een pasklaar antwoord. Iedere situatie is weer anders. Maar de tendens is toch wel ‘geen enkel risico te nemen, geen ongemakkelijk gevoel willen hebben de aankomende maanden’ en daarom worden vele incentive reizen, jubileumreizen en studiereizen tot nader order uitgesteld en of in sommige gevallen geannuleerd.

Is een annulering van een incentive reis door Corona virus verzekerd?
Een eenvoudige vraag maar niet snel beantwoord. Het hangt van vele factoren af. Is er bijvoorbeeld een annuleringsverzekering afgesloten? Motivation Travel is agent van Europeesche Verzekeringen, zij beschouwt alle nieuwe mogelijke uitbraken niet meer als onverwacht onvoorzien. (dit geldt voor nieuwe polissen) . Dus er is geen dekking. Het is een uitzonderlijke situatie en de situatie wordt op de voet gevolgd aldus de Europeesche Verzekeringen.

Motivation biedt ook de CLC-VECTA eventverzekering aan, betere dekking Corona virus.
Hieronder volgt de verklaring van de verzekeraar:
Meeverzekerd zijn de gevolgen van het coronavirus zolang er geen beperkende bepalingen bekend zijn tijdens het boeken van de reis. Beperkende bepalingen in deze zijn negatieve reisadviezen of landings-/reisbeperkingen door lokale instanties die afwijken van de bepalingen ingesteld door overheden of reisorganisaties.
 
Hierbij geld ook de omgekeerde beperking voor reizigers uit landen waarvoor niet direct negatieve reisadviezen naar de landen toe worden afgegeven maar waarvan bekend is, of mag worden aangenomen dat de lokale overheden of bevoegde instanties de aankomst van reizigers uit die betreffende landen mijden. Deze bepaling is tevens van toepassing voor indirecte reizen waarbij de reizigers uit een land met reisbeperkingen komen en reizen via een andere bestemming om alsnog toegang te krijgen.

Het calamiteitenfonds biedt overigens geen dekking in het coronavirus.

Motivation Travel heeft kwaliteit in een hoog in het vaandel. Daarom is het prettig om voor iedere incentive reis, jubileumreis of studiereis om een goede eventverzekering te kunnen aanbieden. Dit kunnen alleen reisorganisaties die zijn aangesloten bij branchevereniging CLC-VECTA. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de organisatie van incentive reis, jubileumreis of studiereis? Neem contact op met Marije Breuker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.