• Home
 • Teambuilding op de Faroë Eilanden

Teambuilding op de Faroë Eilanden

Afgelopen week had Marije Breuker het genoegen om deel te nemen aan een studiereis naar de Faroë eilanden georganiseerd door Visit Faroe Islands. Samen met een gezellige groep branchegenoten namen zij via Kopenhagen het vliegtuig naar deze ruige incentive bestemming. Een archipel van 18 eilanden met waar je her en der kleine dorpjes ziet die gebouwd zijn op de schaarse plekjes kust. De dorpjes zien er fleurig en kleurig uit en de meeste huizen zijn gebouwd met bijzondere grasdaken. Het getuigt dat je echt, out-of- the-box, in een andere wereld bent beland. Het is een eer om een paar dagen in dit natuurparadijs te mogen figureren.

Al tijdens de landing was het meer dan duidelijk; dit adembenemende landschap was spectaculair en enorm bijzonder! Een echte alternatieve incentive bestemming! In no time scheen de zon en toen viel er weer een klein spatje regen. Het leverde prachtige regenbogen op die de daaropvolgende dagen ruimschoots waar te nemen waren. Wat gebeurt er met je als je de aankomsthal uitloopt in de Faroë Eilanden? Twee dingen; om te beginnen het besef dat het best fris is en je mond valt al meteen open van de prachtige vulkanische bergen. Na aankomst werden we opgewacht bij lokale mensen thuis waar we een heerlijke warme vissoep kregen. Niet normaal de uitzichten vanuit de woonkamer.

Helikopter faroe eilanden incentive

Daarna reden we door naar de beroemde Gásadalur waterval. De eerste ontmoeting met een schaap werd een feit en vele zouden die dagen volgen. Toen wachtte ons een grote verrassing; we reden terug naar de luchthaven om vervolgens met zijn alle de helikopter in te stappen. Wat een verrassing! Dit zijn nu echt elementen die een incentive reis al meteen goed laten beginnen. Vanuit de lucht zijn de 18 eilanden in haar archipel adembenemend. De enorme rotsen die stijl uit de zee herrijzen, je ziet het maar zelden ergens zo mooi.

Wij verbleven in de hoofdstad (lees 20.000 inwoners) in het Foroyar hotel, het enige 4 sterren hotel op het eiland, maar goed nieuws voor de MICE markt; er worden er meer gebouwd. Het natuurlijke grasdak van dit rustige designhotel past bij het omliggende groene landschap. Alle kamers kijken uit op het Nólsoy Fjord en het centrum van Tórshavn ligt op 5 minuten rijden. Vele beroemdheden hebben in dit hotel geslapen en op één kamernummer na sliep ik niet in hetzelfde bed als ooit Ronaldo. Het hotel beschikt over goede en ruime conferentiezalen.

incentive diner Faroe eilanden

Incentive activiteiten op de Faroë Eilanden
De Faroë eilanden lenen zich uitstekend voor incentive en teambuilding activiteiten. Je kan er als team heel goed hiken onder leiding van een lokale gids zonder dat je iemand tegenkomt, misschien een schaapsherder. Om het nog spannender en ruiger te maken kan je ook van hut naar hut trekken. Een perfecte locatie voor een brainstormsessie. De magie van de stilte en wéér dat landschap is de kracht van het moment. Ik hou er niet over op hoe bijzonder mooi dat is. Wij hebben een GPS speurtocht gedaan in een klein lokaal dorpje. Letterlijk met je voeten in de stront, maar dat hoort er bij op de Faroë eilanden en dat geeft ook een bijzondere ervaring. En dan het abseilen…plekken genoeg op een eiland dat gevormd wordt door steile rotspartijen. Make your pick! Begeleid door een team van professionals wordt de activiteit uitgevoerd en wat een kick om in je speciale pak 200 meter langs een koord het water in de glijden. Natuurlijk mocht een ribboat experience niet ontbreken. Weer of geen weer…nadat je weer in waterpakken gehesen bent kan ook dit avontuur beginnen. Dit keer ervaarde Marije Breuker de rotsen vanaf het water met her en der een grot. Weer zo’n avontuur waar je je soms afvraagt of het allemaal echt is wat je mee mag maken.

abseilen faroer eilanden

Culinair valt er veel te kiezen op de Faroë Eilanden maar de boventoon is natuurlijk vis en lam. Tijdens deze incentive reis heeft Marije Breuker zo veel lekkere vis gegeten! Maar er is meer dan restaurants. Wij werden zeer gastvrij ontvangen door het lokale echtpaar Ann en Olis in hun eigen huiskamer restaurant Heimablídni, letterlijk vertaald; home hospitality en dat was het zeker!. Echtpaar Anna & Ólis stellen hun huis ter beschikking en dan zit je ineens in een lokale huiskamer. Schoenen uit want dat is nu eenmaal de lokale gewoonte. Een klein iets, maar groots van impact. En dan hun huis, wat een plaatje, wat een uitzicht weer! Anna kan fantastisch koken en haar man Olis maakt van hun huis jouw thuis die avond. Het is een bijzondere beleving om alle verhalen over cultuur en achtergrond te horen van een local. Een avond die je je leven lang bijblijft. Dit zijn nu incentive elementen die de reis een wow factor geven.

De Faroë eilanden zijn een uitstekende locatie voor het antwoord om eens wat anders te beleven, weg van de geijkte bestemmingen. De eilanden faciliteren ook goed in meeting en convention mogelijkheden. Grotere bijeenkomsten kunnen plaatsvinden in het Nordic House. Het lokale congrescentrum wat geheel is gebouwd in Nordic design en stijl. Er zijn diverse grote conferentie zalen en ook kleine break out rooms beschikbaar.

De laatste dag maakten wij een wandeling door de hoofdstad Torshaven. Het stadje wordt gekleurd door mooie huizen met weer veel grasdaken. Het is ook zeker een aanrader om even verder te lopen naar het oude centrum, Tinganes; hier vind je nog veel authentieke 17e-en 18e-eeuwse pakhuizen.

duurzame incentive 1

Al met al zijn de Faroë eilanden dus een geweldige en uitdagende incentive reis bestemming. De natuur is adembenemend mooi en zoals Floortje Dessing terecht zegt; “hier wil ik graag nog eens naar terug”

Voor meer informatie, neem contact op met Marije Breuker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.