• Home
 • Studiereis naar Helsinki

Studiereis naar Helsinki

Afgelopen week was ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens in Helsinki en Tallinn. Deze reis was een inspectie voor een mooie studiereis naar deze twee steden die Motivation Travel weer met trots mag mede-organiseren voor de vastgoedbranche. Twee prachtige bestemmingen voor incentive reizen en studiereizen.

Tallinn mooie bestemming voor incentive reizen
Kort samengevat blijft Tallinn altijd een prachtige en indrukwekkende bestemming. Een stad waar oud en nieuw mooi met elkaar verweven zijn. een interessante ontwikkeling voor mijn klant die zich wil laten inspireren door de digitale ontwikkelingen. We brachten een bezoek aan e-estonia wat een duidelijk inzicht geeft hoe een digitale overheid en private sector werkt. We kennen allemaal Skype, een Estse uitvinding, maar de digitalisering in dit land gaat nog veel verder. Een mooie basis voor onze studiereis straks in juni.

De vele wijken rondom de oude binnenstad worden in een mooie stijl getransformeerd tot een moderne stad. Het is mooi om de overgang van oud naar nieuw te zien. De oude gebouwen zijn grotendeels in ere blijven staan en opgeknapt met nieuwe hedendaagse elementen. Het geeft een mooi stadaanzicht.

De oude binnenstad blijft prachtig en indrukwekkend. Serene stilte beleefden wij tijdens onze avondwandeling en de uitzichten waren met het kraakheldere weer adembenemend.

Omdat er (nog) geen tunnel is gebouwd tussen Tallinn en Helsinki namen wij de ferry naar de overkant. In 2 uur tijd sta je in een nieuw land. De oversteek is aangenaam op een grote veerboot waar van alles aanwezig is. Restaurants, winkels, bar en een casino. Geen moment om je te vervelen.

Helsinki verrassende incentive bestemming
Met mijn klant was ik 2 dagen in Helsinki. Koud, maar prachtige blauwe luchten. Dus we kozen ervoor om ons per fiets te verplaatsen. De stad was prachtig in dit winterse decor. Vele wijken worden bij de stad betrokken en in rap tempo ontwikkeld. Er zijn hoogteverschillen in de stad, maar voor een doorsnede Nederlander goed te doen op de fiets. Juist de compactheid van de stad maakt het goed te befietsen. Er zijn prachtige kerken in de stad, en natuurlijk de Kapel van Kamppi (de stilte kapel) en de Temppeliaukio-kerk, die in een rots is gebouwd. En natuurlijk raad ik aan om de oude markthal Vahna Kauppahalli te bezoeken. Gelegen aan de oude haven waar je heerlijk kan snoepen en dan bedoel ik natuurlijk verse zalm en veel meer lokale lekkernijen.

Marije Breuker ontdekte ook een nieuw fenomeen in de stad, de Allas Sea Pool, het is wat je letterlijk noemt Urban Swimming. Op een ongebruikt stuk haven is vorig jaar een heus sauna en zwembad complex geopend. 3 zwembaden die op een drijvend vlot vertier bieden voor moedige zwemmers en recreanten. In de vroege ochtend komen hier al vele actievelingen die hun baantjes trekken of zich in de sauna opwarmen voor een nieuwe werkdag. En natuurlijk is Marije Breuker in alle ochtendvroegte dit avontuur ook aangegaan. Prachtig om de zon te zien opkomen terwijl je alle stadsgebouwen in je vizier hebt tijdens je baantjes trekken. Echt een te gekke belevenis en ik hoop dat mijn deelnemers straks ook lekker gaan zwemmen. Ik ga ze in ieder geval aanmoedigen dit te doen! Het gaf goede energie. Deze locatie beschikt ook over meetingruimten en congres faciliteiten. Je kunt er ook een sauna privé afhuren voor een groep.

Helsinki biedt voor incentive reizen vele mogelijkheden op het water. Wat te denken van een heerlijke zeilregatta, per ribboot naar UNESCO Suomenlinna fort, of een stadsverkenning per NOKIA mobiel (uiteraard). Of varen door de archipel op een klassiek zeilschip. Maar ook de fietstocht zoals Marije Breuker heeft gedaan is een aanrader.

Finland staat net als andere scandinavische landen bekent om haar design. In het kader van de voorbereidingen van deze studiereis naar Helsinki bracht Marije Breuker ook een bezoek aan het Finish Design Centre waar hoofdmerk Iittala een prachtige winkel heeft. Wat enorm mooi en indrukwekkend. En ook hier weer een oude fabriek die op prachtige wijze is getransformeerd. Nu al zin om weer terug te komen!

Omdat wij een combinatie maken met Tallin vliegen wij niet met Transavia, maar wij zijn niet verbaasd dat Transavia deze hippe stad aanvliegt. Helsinki is een aanrader voor incentive reizen en studiereizen! Motivation Travel gaat deze bestemming actief promoten!

Meer info over mogelijkheden voor incentive reizen of studiereizen naar Helsinki. Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.