• Home
 • Motivation Travel initieert bijeenkomst incentive branche: nieuwe richtlijn pakketreizen

Motivation Travel initieert bijeenkomst incentive branche: nieuwe richtlijn pakketreizen

Eigenaar van Motivation Travel en oud-voorzitter van Site NederlandMarije Breuker initieert een bijeenkomst voor alle branchegenoten die zich bezighouden met incentive reizen, personeelsreizen, jubileumreizen. Met name de nieuwe richtlijn pakketreizen die per 1 juli van kracht gaat zal bovenaan de agenda staan. Een van de belangrijkste onderdelen uit deze nieuwe richtlijn pakketreizen is de insolventiedekking van de incentive bureaus.

Eigenlijk is dit al vele jaren verplicht maar de zelfstandige en soms kleine incentive bureaus hebben hier vaak geen en wellicht te weinig aandacht aan besteedt aldus Marije Breuker. Maar als de branche zich echt wil professionaliseren dan zal ze mee moeten gaan. Als je pakketreizen organiseert dan zal je dus een insolventiedekking moeten hebben jegens je klanten. Er is geen andere keuze, de wet schrijft het voor. Ook wel begrijpelijk want er worden enorme bedragen overgemaakt aan de incentive- en eventbureaus. Alle bureaus die vanaf nu een combinatie van reisdiensten aanbieden, moeten zich goed realiseren dat ze dat in het kader van de nieuwe richtlijn geen bemiddelaar maar reisorganisator zijn. De wet schrijft voor dat je je moet verzekeren tegen financieel onvermogen en daarbij hoort natuurlijk ook een goede touroperator aansprakelijkheid bij.

Marije Breuker weet vanuit haar eigen onderneming dat dit kostbare voorzieningen zijn ter bescherming van haar klanten. Maar het straalt wel professionaliteit uit. En eerlijk is is eerlijk, het moet gewoon. De wet schrijft het voor. De ACM gaat gegarandeerd controles uitoefenen en dan wil je gewoon niet aan de foute kant van de lijn staan. Hoe hoog de boetes zullen zijn weet zij niet, maar die zullen zeker niet mals zijn.

Marije Breuker spreekt op dit moment veel met concollega’s en zij begrijpt dat veel bureaus (inclusief haar eigen bureau) nog een stap moet nemen, namelijk insolventiedekking. Marije kan zich voorstellen dat het voor veel bureaus een zware financiële dobber is, in een markt die toch al marginaal onder druk staat als je het over verdiensten hebt. Maar de eventbureaus die 2 of 3 reisjes per jaar organiseren voor hun vaak vaste klanten zullen nu een duidelijke keuze moeten gaan maken. Het loont eigenlijk niet om al deze extra kosten op je hals te halen als je maar een beperkt aantal reisjes per jaar uitvoert. Marije Breuker vraagt zich af of de eventbureaus zich hier ook van bewust zijn.

Marije Breuker denkt en hoopt dat de incentive branche zich op termijn wel zal consolideren. De branchegenoten die nu hun kop in het zand steken en de boel niet regelen spelen met vuur en ik hoop dat de slecht professioneel aanbod niet meer beloond gaat worden. Eigenlijk wil je je niet ergens op kunnen onderscheiden wat gewoon wettelijk verplicht is. Marije Breuker zoekt de creativiteit liever in andere onderscheidende dingen.

Voor wie zich als incentive specialist wil aanmelden voor deze bijeenkomst kan je het beste een mail sturen aan Marije Breuker (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) de bijeenkomst vindt plaats op 6 maart in Hotel de L’Europe en is van 12.00-14.00 uur.

Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.