• Home
 • Motivation Travel in vakjury landelijke incentive finale TIO Hogeschool

Motivation Travel in vakjury landelijke incentive finale TIO Hogeschool

Afgelopen week was Marije Breuker, eigenaar van incentive bureau Motivation Travel, juryvoorzitter van de vakjury van de landelijke incentive travel finale van de Hogeschool TIO. Dit jaarlijkse event wordt gehouden in het prachtige auditorium van Fox vakantiereizen in Hoofddorp. Het evenement werd geleid door Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR.

Marije Breuker is al jaren betrokken bij de vakjury van deze finaledag. Het is natuurlijk een eer om gevraagd te worden, maar het is ook superleuk om ons vakgebied door de ogen van de nieuwe generatie te zien. De incentive werkstukken zijn ieder jaar weer van zeer hoog niveau, het is een groot plezier om ze te lezen als voorbereiding op de presentaties in de finale. Een bijna onmogelijke taak om verschillende incentive programma’s en incentive bestemmingen met elkaar te vergelijken en te beoordelen maar toch moet het wel. Waar het in dit vak ook erg om draait is de persoonlijkheid achter het geschreven stuk. Veel finalisten halen echt alles uit de kast om een goede en professionele indruk te maken. Er komt veel creativiteit bij kijken. Dat is een groot feest om te dit te zien. En werkt het ook in de praktijk. Een persoonlijke presentatie kan zo het verschil maken.

De studenten zijn nauw betrokken bij het incentive vak, dat kan je aan alle kanten merken, aldus Marije Breuker. Dit jaar waren er veel gedurfde keuzes qua incentive bestemmingen. De ‘nordic countries’ waren ook goed vertegenwoordigd in de finale, waarin 5 incentive voorstellen gepresenteerd werden. Tallin en Helsinki zijn ook bij de nieuwe generatie populaire en opkomende incentive bestemmingen. Maar ook leuk te zien dat Malta nog steeds als traditionele incentive bestemming met de tijd meegaat.

Na een prachtige finale met de presentatie van 5 geweldige en krachtige voordrachten was het de verantwoording van de jury om winnaar te kronen. Een bijzonder prijs, want de winnende groep mag namelijk de incentivereis zelf uitvoeren samen met de tweede plaats. Er staat dus nog wel wat op het spel. Een dankbare maar uitdagende taak waarin de juryleden vele meningen, indrukken, creativiteit moesten vertalen in een winnaar. De jury kijkt heel goed naar de elementen die in de incentive branche een grote rol spelen. Creativiteit, vertalen van de achtergrond van de opdrachtgever in een thema, hoe is de bestemming optimaal benut in een kort tijdsbestek? De winnende groep (Tallin en Helsinki) had al deze elementen op een creatieve manier vertaald naar een prachtig en uniek incentive voorstel. Samen met de groep van Malta (tweede plaats) mogen zij deze reis uitvoeren.

Marije Breuker is verheugd dat er nu al zoveel talent in de branche rondloopt. Ik hoop dat ze ieder jaar nog een stukje verder groeien, dan zie ik wel een mooie toekomst in deze groep de incentive branche tegemoet. TIO hogeschool heeft een hele mooie opleiding die aansluit bij de reisbranche; een van hun specialiteiten is het verbinden van de theorie met de praktijk en als eigenaar van Motivation Travel is Marije Breuker daar graag aan verbonden.

Foto credit: TIO hogeschool
Foto: Frank Oostdam, Marijke Vink, Marije Breuker

Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.