• Home
 • Motivation Travel bestaat 15 jaar!

Motivation Travel bestaat 15 jaar!

23 januari 2004. De dag dat ik mijn bedrijf inschreef bij de Kamer van Koophandel en officieel in business ging. Een grote stap in het diepe wat me zoveel moois en bijzonders gebracht heeft. Cijfers zeggen mij nooit zoveel maar toch betrapte ik me er de afgelopen dagen op dat ik er stiekem toch wel mee bezig was. 15 jaar ondernemen. Een derde van mijn leven. Een heel deel van mij. Ik was ook 15 toen ik mijn krantenwijk begon. Een pittige winter, door guur weer en wind de krant in 156 brievenbussen doen en daar per maand nog geen honderd gulden voor kreeg. Maar een soort van American Dream lonkte. Van krantenmeisje tot ondernemer…dat zou de weg moeten worden en dat werd ook de weg. Hoewel ik toen droomde van een grote onderneming werd het een kleine, maar groots door klein te blijven.

Nog vaak haal ik dat gevoel terug. Half vijf mijn bed uit en mensen blij maken met hun krantje voor zeven uur. Dat blij maken van mensen is er nooit uitgegaan. Het werd een rode lijn. Het past bij me. Ondernemen is het mooiste wat er is, de vrijheid, het proberen, zelf de regie houden. Het waren jaren met ups en downs die er vanzelfsprekend bij horen maar niet altijd vanzelfsprekend te behappen waren. Het succes van ondernemerschap vertaalt zich niet alleen in cijfermatige resultaten maar het mooiste is misschien nog wel de persoonlijke zoektocht naar je bestemming vinden en die bestemming wisselde ook nogal eens. Man o man wat heb ik dankzij mijn klanten mooie dingen mogen meemaken, organiseren, kunnen groeien, enorm op mijn bek gegaan en elke keer toch weer opgestaan.

Voor mijn gevoel op de hoogste toppen gestaan en het kleinste stroompje in het dal van dichtbij gezien en alles ertussenin. Alle etappes gaven inzichten, verbeteringen, huilbuien, geloof en ongeloof, maar de wil om door te zetten brachten me altijd weer op de goede weg voor zover die te definiëren is. De passie voor het mooie reis vak bleek altijd het enorme fundament waarop ik weer verder ging, weer een jaar erbij, soms afgesloten met dikke vette cijfers soms met kleine rode cijfers, alle varianten gezien en gevoeld. Nooit opgeven en dan komt vanzelf jaar 15 in zicht. En ook toen Charlotte mijn leven verrijkte was het weer zoeken naar een nieuwe manier van ondernemen, nieuwe wegen zoeken en al helemaal toen ik er alleen voor kwam te staan. Haar rijkdom is met geen pen te omschrijven, maar het zelfstandig ondernemen met haar erbij was ook een ingewikkelde combinatie waar ik veel mee geworsteld heb.

Weer de juiste koers vinden die het meeste recht doet aan alles wat je lief en dierbaar is. Dat was heel intens in alles. Het afgelopen jaar heb ik enorm veel in mijzelf geïnvesteerd, een vol jaar wekelijks een sessie psychotherapie gevolgd bij de beste psychologe die ik me maar wensen kon. Een reis op zich met waanzinnige ontdekkingen. Geleerd dat geven een groot goed is wat bij me hoort, goed voor anderen zorgen maar vooral mezelf niet teveel in de schaduw hoef te zetten. Zelf ook trots mag zijn op wat ik bereikt heb. Niet alleen in de harde cijfertjes maar vooral ook in gevoel. Soms hoef je geen besluiten te nemen maar enkel en alleen op je eigen kompas te vertrouwen. En dan ontstaan er uit je eigen gevoel echt mooie dingen en ontwikkelingen en dan komen er dierbare mensen, klanten vanzelf op je pad. Niet meer de regie voeren op basis van een businessplan maar op basis van je hart en berusten dat genoeg genoeg is en mooi tegelijk. Vertragen als ik de behoefte heb en versnellen als het goed voelt. Beide varianten toelaten, benutten en aan toe geven.

Het werkt als je eraan werkt, van krantenmeisje van 15 naar 15 jaar ondernemer. 23 januari 2019. Ik ben dankbaar om veel en aan veel mensen en o zo trots. Met 0 euro begonnen, geen lening, geen investeerder, geen gift, alles zelf gedaan. Een mooie droom waargemaakt…Happy 15! Reisgroet, Marije Breuker
Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.