Marije Breuker spreekt voor incentive branchegenoten

Maandag 25 juni heeft Marije Breuker van Motivation Travel een presentatie gehouden voor de incentive vakgenoten (site nederland) over de nieuwe richtlijn pakketreizen die op 1 juli van kracht gaan. De invoering van de nieuwe richtlijn pakketreizen heeft ook voor de incentive branche gevolgen. Een goede stap op weg naar nog betere professionalisering van de incentive reizen branche. Een paar jaar geleden was de aansprakelijkheid voor touroperators al een belangrijke stap op weg naar verdere professionalisering en dan volgt nu ook de insolventiedekking. Onder de insolventie dekking vallen afgesloten reisovereenkomsten, overeenkomsten van verblijf en overeenkomsten van vervoer (behalve losse vliegtickets).

Er is voor een hoop bureaus nog flink werk aan de winkel, 1 juli wordt wellicht niet door iedereen gehaald, maar het besef om aan te sluiten bij SGRZ of GGTO is er zeker. Op dit moment zijn de MICE voorwaarden voor de GGTO nog niet bekend waardoor veel incentive bureaus nog geen keuze hebben gemaakt. Ook Marije Breuker van Motivation Travel wacht op deze informatie om een goede keuze te kunnen maken. De aansluiting bij een garantiefonds voor insolventiedekking brengt voor menig incentive bureaus de nodige extra kosten met zich mee die uiteindelijk zullen worden doorgevoerd in de branche. Marije Breuker vraagt zich af of het voor de hele kleine bureaus of eventbureaus die af en toe een incentive reis organiseren loont om zich aan te sluiten bij een garantiefonds. De kosten om te voldoen aan de voorwaarden zijn voor sommigen best groot. Het hangt er ook vanaf vanuit welke rechtspositie je de aansluiting moet maken. Een deelnemer met omzet tot 3.5 miljoen euro moet een goedkeurende beoordelingsverklaring van een RA overhandigen. Dat kan een flinke verhoging van de accountantskosten zijn.

Marije Breuker (zelf voormalig Site voorzitter 2009-2012) is ervan overtuigd dat verdere professionalisering van de incentive branche bijdraagt aan een nog betere service die de bureaus kunnen bieden aan de corporate klanten.

Foto: van links naar rechts Marije Breuker, Heleen Visser (Visit Brussels) en Roger Schreurs (huidig voorzitter Site Nederland)

Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.