• Home
 • Maatregelen bijeenkomsten Corona in Europa

Maatregelen bijeenkomsten Corona in Europa

Momenteel heeft elk land in Europa tenminste één inwoner die besmet is met COVID-19. Maar welke maatregelen neemt ieder land tegen de verspreiding van het coronavirus?

Italië
Italië is tot nu toe het hardst geraakt door het coronavirus en heeft daarom harde maatregelen genomen. Tot tenminste 3 april is er sprake van een complete lockdown in het land: scholen en musea zijn dicht en alle evenementen zijn afgelast. Alle winkels zijn gesloten, met uitzondering van voedingswinkels en apotheken. Ook kappers, cafés en restaurants zijn gesloten. 

Frankrijk
Zondagavond kondigde de Franse minister van Volksgezondheid, Olivier Véran, het verbod van bijeenkomsten met meer dan 1000 mensen aan. Demonstraties en openbaar vervoer zijn hierbij uitgesloten, aldus de minister. Voetbalwedstrijden worden zonder publiek gespeeld. Dit verbod duurt tot tenminste 15 april.

België
De Belgische regering raadt organisatoren aan om indoor evenementen met meer dan 1.000 bezoekers af te gelasten tot eind maart. De gouverneur van Antwerpen, Cathy Berx, heeft het plan om een principieel verbod aan te kondigen. Brussel gaat een stap verder en heeft alle indoor evenementen met meer dan 1000 bezoekers verboden tot tenminste eind maart.

Oostenrijk
Oostenrijk verbiedt indoor evenementen met meer dan 100 bezoekers. Ook geldt er een verbod op outdoor evenementen met meer dan 500 mensen. Deze nieuwe regeling duurt tot tenminste 3 april en is wederom een klap voor de beurzensector. De Oostenrijkse minister van Volksgezondheid, Rudolf Anschober, maakte dit verbod afgelopen dinsdag 10 maart bekend. Evenementen en beurzen die zouden plaatsvinden tot 3 april zijn afgelast en/of verplaatst, universiteiten zijn gesloten en sportevenementen vinden plaats zonder publiek. Scholen blijven vooralsnog wel open. Daarnaast heeft Oostenrijk, net als Slovenië, besloten om de grens met Italië te sluiten.
 
Denemarken
De Deense regering heeft besloten alle evenementen met meer dan 100 bezoekers te verbieden. Dit geldt voor de hele maand maart. Daarnaast moeten ook alle scholen, universiteiten en bibliotheken dicht, om zo een verdere verspreiding van het virus te beperken.
 
Zweden
Woensdag 11 maart werd bekendgemaakt dat Zweden bijeenkomsten met meer dan 500 mensen verbiedt.
 
Zwitserland
De Zwitserse regering verbiedt evenementen met meer dan 1000 bezoekers: "Gezien de huidige situatie en de verspreiding van het nieuwe coronavirus heeft de Bondsraad besloten dat er sprake is van een 'speciale' situatie. Het verbod op evenementen waar meer dan duizend mensen op afkomen gaat per direct in en duurt zeker tot 15 maart".

Polen
De Poolse regering heeft besloten alle ‘grote’ evenementen, waaronder concerten en sportwedstrijden, te annuleren. Dit als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, zei premier Mateusz Morawiecki tijdens een persconferentie op dinsdag 10 maart. Hoe lang dit verbod gaat duren, is nog onbekend.
 
Slovenië
In Slovenië zijn grote bijeenkomsten van meer dan duizend mensen verboden. Daarnaast heeft het land de grens met Italië gesloten.
 
Roemenië
Ook Roemenië verbiedt ‘grote’ in- en outdoor evenementen. Bovendien blijven alle scholen gesloten tot 22 maart. Dit kan verlengd worden tot 21 april.

Kroatië
Kroatië heeft 'grote' evenementen afgelast. Daarnaast moeten reizigers naar Kroatië die uit risicogebieden komen uit voorzorg twee weken in quarantaine.
 
Hongarije
Hongarije verbiedt reizigers uit risicogebieden, waaronder China, Zuid-Korea, Iran en Italië, toegang tot het land. Daarnaast zijn indoorevenementen met meer dan 100 mensen afgelast en geldt er een verbod op outdoor evenementen met meer dan 500 bezoekers. Universiteiten gaan ook tijdelijk dicht.

Bron: CLC-VECTA

Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.