• Home
 • Incentive reizen en de werkkostenregeling, een versoepeling door corona

Incentive reizen en de werkkostenregeling, een versoepeling door corona

ONL en brancheorganisaties PPP en CLC-Vecta hebben de staatssecretaris Vijlbrief om extra versoepeling gevraagd van de werkkostenregeling en tevens de uitnodiging gedaan om hierover na te denken na het corona tijdperk. Juist in deze tijden is het van groot belang goed na te denken over zaken die straks van belang zijn

De incentive branche wordt natuurlijk door alle beperkingen heel hard geraakt. Alle reisbewegingen zijn bevroren en er worden geen mooie incentive reizen of jubileum reizen gemaakt. Als passievolle ondernemer is dat een harde klap, want dit jaar stond er zo enorm goed voor. Veel mooie boekingen voor incentive reizen, personeelsreizen en jubileumreizen.

De brancheverenigingen voor de evenementenbranche (CLC-VECTA) en de relatiegeschenkenbranche (PPP) hebben samen met ondernemersorganisatie ONL een open brief gestuurd aan staatssecretaris Vijlbrief. Hierin vragen ze om de huidige werkkostenregeling voor ondernemers nog verder te versoepelen.

De werkkostenregeling (WKR) stelt ondernemers in staat hun werknemers zonder belastingafdracht tegemoet te komen in de vorm van een geschenk of feestelijke gelegenheid. Begin dit jaar werd de WKR al een beetje verruimt, dit is er veranderd met de WKR 2020. (opschaling naar 1.7%) Een verdere versoepeling van de WKR is een goede impuls voor de zwaar getroffen sectoren Doordat werkgevers meer ruimte krijgen om zowel op korte als lange termijn hun werknemers op wat voor manier dan ook fiscaalvrij te waarderen met incentive reizen, personeelsreizen en jubileumreizen.

En het verzoek heeft zijn vruchten afgeworpen. Onafhankelijk Kamerlid Wybren van Haga heeft op 8 april een motie ingediend waarin hij oproept onderzoek te doen naar het voorstel om het limitatief percentage op te hogen van 1,7% naar 5%.

De motie is unaniem aangenomen door de Tweede Kamer, het voorstel rekent daarmee op draagvlak van de hele Tweede Kamer. Uit navraag door ONL bij staatssecretaris Vijlbrief is te concluderen dat de staatssecretaris ontvankelijk is voor het idee aan de slag gaat met de uitvoering.

Als er een update is dan meld ik dat snel!

Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.