Vastgoedreis Dublin

Europese vastgoedreizen in voorbereiding
Met het nieuwe jaar voor de boeg zijn we alweer druk in voorbereiding voor diverse Europese vastgoedreizen. De ene opdrachtgever kiest een stad zelf uit en de andere laat onze kennis meewegen in de uiteindelijke keuze van een bestemming. En dat vinden we natuurlijk leuk. Dat betekent natuurlijk ook dat we zelf ook de stedelijke ontwikkelingen in veel steden volgen om onze opdrachtgevers goed te informeren. Eigenlijk zijn we ooit per toeval met de vastgoedreizen in aanraking gekomen maar vanaf de eerste reis heeft het ons enorm geboeid. Omdat we zelf vaak de reizen samen met onze opdrachtgever begeleiden zijn we nauw bij het programma betrokken. En ineens gingen we steden anders bekijken nu we met de experts op stap waren. De zogenaamde field trips waren echt een eye-opener. Of het nu woonwijken of grote multinationals zijn, ze hebben allemaal een verhaal waar zoveel factoren een rol spelen die zo enorm boeiend zijn. Stedelijke ontwikkelingsreizen zijn echt zo interessant en leren je echt naar een stad te kijken. En dan wel weer in een andere cultuur want daar houden we van! Weer eens wat anders dan met de Marco Polo gids in de hand en ja leuker dan met een app.

Booming Dublin
Dublin was een paar decennia een stad waar de vooruitzichten niet echt florissant waren. De stad werd getekend door een hoog werkloosheidspercentage, veel sociaal lagere klassen en weinig stadsvernieuwing. Ierland, een land met een aparte status, en een eiland in Europa. Een land wat bijna gevangen was door de katholieke kerk en iedere modernisering tegenhield. Maar toen de globalisering begin jaren negentig eenmaal opgang kwam waren de de tijden niet meer te keren. De regering verlaagde eind jaren 80 de vennootschapsbelasting naar 10% en de basis van de aantrekkingskracht van vele internationale multinationals was gelegd. Bijzonder genoeg speelde veel van de nieuwe transacties zich af in de afgelegen Docklands waar niemand die er niets te zoeken had niet durfde te komen. Dus ook de overheid niet. En zo konden vele handelaren hun weg gaan in een vergeten gebied, want nu anno 2015 het bruisende zakelijke district van Dublin is. En reken maar dat juist in dit soort omstandigheden de handel met een sneltreinvaart de stad binnenkwam. In Ierland kon je zaken doen die je wellicht elders niet gedaan kreeg schreef ooit een oude bankier. Naast deze ontwikkelingen profiteerde Ierland van een enorme miljardensteun uit de EU en zo werd uit armoede een enorm kapitalisme geboren.

Stedelijke ontwikkeling Dublin

De snelle economische ontwikkelingen zijn niet onherkenbaar gebleven. Ik kom zelf al 15 jaar in Dublin en ik heb de stad per keer zien veranderen. Een welvaart die geen weerga niet kent, nieuwe kantoorpanden met zeer fraaie architectuur lijken als paddenstoelen uit de grond te komen.Historische gebouwen worden opgeknapt, prestigieuze uitdagingen worden aangegaan (zoals de ontwikkeling van het nieuwe campus terrein), een nieuwe state of the art convention centre en natuurlijk een nieuwe vliegveld. De bouwsector is ruim 16% van het bbp en dat is een zeer indrukwekkend percentage in Europa. Grote multinationals zijn neergestreken in Dublin, Google, Facebook, Linkedin, Paypal. Allemaal hebben ze een indrukwekkend flagship HQ in de Ierse hoofdstad. En deze bedrijven zitten hier niet alleen vanwege het gunstige fiscale klimaat. Ook de beroepsbevolking past de multinationals. Ierland kent een relatief jonge beroepsbevolking die het grootste aandeel op de arbeidsmarkt innemen. En deze welvarende generatie X en Y willen allemaal een goed huis wat de vraagprijzen tot bijna absurde bedragen doet stijgen. Daar waar Ierland vanwege pure armoede een emigratieland werd is het nu een trekpleister voor veel multinationals, onroerend goedmarkt, hippe en hard werkende jongeren waarop de stad volledig wordt ingericht. Een immigratieland dus. Kortom, voor vastgoedreizen en stedelijke ontwikkeling een zeer bijzondere bestemming (die helaas ook voor ons duurdere hotelprijzen kent). Gelukkig is een pint in Temple bar nog goed betaalbaar. En wat eigenlijk zo leuk aan de Ieren is? Ze zijn eigenlijk heel relaxed en gastvrij. De enorme economische ontwikkelingen maakt de Ier niet naast zijn schoenen doen lopen. Net als de jongens van U2. De kans dat je gewoon een pint met ze drinkt is gewoon aanwezig. Dus wie weet..

Wil je meer informatie over vastgoedreizen naar Dublin ? Neem contact op met Marije Breuker This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Logo Motivation Travel

Top 5 personeelsreizen

Contact

 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Logo Motivation Travel
 • Motivation Travel B.V.
  Van Woustraat 14
  3817 PG Amersfoort
  The Netherlands
 • +31-(0)33-4624662
 • +31-(0)6-25550596
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

get('twitter')) == 1) { ?>